x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Chiulul alesilor a amanat votul la 12 legi

Chiulul alesilor a amanat votul la 12 legi

02 Iun 2004   •   00:00

Sedinta in plen de ieri a senatorilor a fost un fel de "repetitie cu costume", dupa cum a caracterizat-o pesedistul Sorin Oprescu.

Pentru a doua oara in aceasta sesiune, Senatul nu a putut vota nimic, fiindca nu erau prezenti suficienti senatori pentru a se intruni cvorumul legal.

Lipsa de cvorum

Desi, dintre cele 18 puncte ale ordinii de zi de ieri, opt reprezentau votul unor legi organice, senatorii nu s-au aratat in Sala Omnia. Cvorumul de vot pentru plenul Senatului este de 71 de voturi, adica jumatate plus unu din numarul total al senatorilor (140). In consecinta, presedintele de sedinta, vicepresedintele PSD Doru Ioan Taracila (foto), a decis sa se discute proiectele de lege, dar a amanat votul pana saptamana viitoare, in speranta ca, dupa primul scrutin, parlamentarii isi vor lua atributiile legislative in serios.

Disputa pe legea prefectului

Proiectul de lege privind institutia prefectului intocmit de Executiv si sustinut de PSD a iscat, in cadrul dezbaterilor de ieri, comentarii dure. Liberalul Nicolae Vlad Popa a catalogat proiectul ca o viitoare "lege gresita", fiindca infiinteaza "caste ale prefectilor si subprefectilor". Udemeristul Valentin Puskas a acuzat faptul ca prefectul este transformat "intr-un om atotstiutor, care indruma totul", iar peremistul Ionel Alexandru a comparat prefectul, asa cum ii revin atributiile prin noul proiect, cu "un fel de prim secretar". Numai senatorii democrati nu si-au anuntat oficial pozitia fata de proiectului Guvernului, fiindca nici unul nu era prezent in sala in momentul dezbaterii.

Liber pentru luni

Senatorii vor avea liber luni, 7 iunie, pentru a putea fi prezenti in teritoriu in prima zi dupa alegeri, dupa cum a anuntat ieri vicepresedintele Senatului, Doru Ioan Taracila. Marti este programata sedinta de plen, in cursul careia va intra in dezbatere si proiectul de lege privind Codul Penal. Senatorii vor avea activitati legislative si in zilele de miercuri si joi.
×
Subiecte în articol: politic