x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Cred într-un președinte-arbitru, dar fără cartonașe pentru o lungă perioadă de timp

Ciolacu: Cred într-un președinte-arbitru, dar fără cartonașe pentru o lungă perioadă de timp

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2024   •   21:43
Ciolacu: Cred într-un președinte-arbitru, dar fără cartonașe pentru o lungă perioadă de timp

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri seara, despre fotbalistul român care i-a plăcut cel mai mult și despre primul lucru pe care l-ar face pentru sport dacă ar fi ales președinte: „Cred într-un președinte-arbitru, dar fără cartonașe pentru o lungă perioadă de timp”.

Premierul a fost întrebat, miercuri seara, la gsp.ro, cine este fotbalistul român care i-a plăcut cel mai mult.

„Talentul lui Dobrin cred că e greu de egalat. Dobrin, cred că-i un nativ. Regele fotbalului rămâne Hagi. Gică Popescu, Belodedici, un jucător de clasă”, a răspuns Ciolacu.

Mai departe, la întrebarea care e primul lucru pe care l-ar schimba, dacă ar deveni președintele, Ciolacu a răspuns că ar face tot ce ține de el „să intrăm într-o normalitate. Am greșit și cu abordarea cu președintele României. Președintele României promovează un sport care nu are nicio treabă cu românii. Cred că puțină lume știe cu golful, câte găuri trebuie să fie și câte trebuie să faci”.

„Trebuie să aducem o normalitate. Și în sport, și în politică. Trebuie odată să depășim ranchiuna, că sunt și oameni care te huiduie. Foarte bine, te huiduie, e normal. Face parte din firea noastră, a românilor. Așa suntem noi. Și nu suntem numai noi. Așa sunt și spanioli, așa sunt și italieni. Suntem latini. Cred într-un președinte-arbitru, dar cred că o perioadă lungă de timp, viitorul președinte nu trebuie să dea cartonașe. Atâtea cartonașe s-au dat și atât de mari comentariile au fost pe aceste cartonașe: de ce i s-a dat lui Ciolacu cartonaș roșu, de ce galben lui ăla? Cred că e nevoie de un arbitru fără cartonașe o perioadă bună de timp ca să începem să funcționăm normal”.

Întrebat, de asemenea, ce ar face în materie de sport dacă ar fi ales, premierul a spus că ar face o nouă lege a sportului, o lege de finanțare a sportului: „Aș trasa niște linii roșii foarte clare. Unde sunt competențele administrației locale, cum e dreptul de finanțare”.

Legat de întrebarea de ce e mereu amânată legea sportului, Ciolacu a afirmat: „Pentru că nu am avut sportivi în Parlament care să facă această lege”.

(sursa: Mediafax)

 

×