x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre alocarea din PIB pentru apărare: S-au făcut multe plăți în ianuarie și în februarie

Ciolacu, despre alocarea din PIB pentru apărare: S-au făcut multe plăți în ianuarie și în februarie

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   16:30
Ciolacu, despre alocarea din PIB pentru apărare: S-au făcut multe plăți în ianuarie și în februarie
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu a spus că în lunile ianuarie și februarie s-au făcut multe plăți în domeniul apărării. Premierul a răspuns astfel atunci când a fost întrebat despre alocarea din PIB pentru apărare. Potrivit unor informații, România nu a respectat obiectivul anual de alocare a 2% din PIB.

Declarația a fost făcută în timpul vizitei pe șantierul de infrastructură rutieră pentru drumul de legătură dintre Centura Oradea (Girația Calea Sîntandrei) și Autostrada A3 (Biharia).

Premierul Marce Ciolacu a susținut că România și-a respectat angajamentele față de NATO.

„S-au făcut foarte multe plăți în ianuarie și în februarie (...) ne-am asumat toate lucrurile, le-am dus până la capăt”, a declarat Marcel Ciolacu.

În mediile oficiale s-a vehiculat ideea potrivit căreia anul trecut România a alocat 2,5% din PIB pentru apărare. Totuși, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că doar șapte state membre NATO au alocat cel puţin 2% din PIB pentru apărare în 2022, potrivit presei internaționale. România nu se află printre țările menționate de Stoltenberg.

(sursa: Mediafax)

 

×