x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile

Ciolacu: Am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile

21 Oct 2022   •   18:05
Ciolacu: Am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că dacă social-democrații nu ar fi intrat la guvernare, majorarea pensiilor nu ar fi fost garantată: „Acum toată lumea își dă cu părerea și am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile”.

„Nu cred că ar fi crescut pensiile anul acesta dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, fiindcă chiar dacă acum toată lumea își dă cu părerea și am intrat chiar într-o zonă penibilă de avansare de procente pentru a mări pensiile... Nu am nicio reținere să-i reamintesc președintelui Klaus Iohannis că atunci când era Florin Cîțu premier și nu aveam nici criză energetică, nici război în Ucraina, domnia sa spunea că nu sunt bani să creștem pensiile și trebuie să vcalculăm foarte bine”, spune Marcel Ciolacu.

El spune că liderii coaliției vor discuta pentru „a încheia această dispută - cine oferă mai mușlt pensionarilor”.

„Dacă vorbim de creşterea pensiilor, trebuie să vedem contextul mai larg. Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri... 10%, 11%, dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare. Nu putem să aşteptăm de la pensionari să plătească ei preţul crizelor. Și în condinţiile în care avem o inflaţie care trece de 15% eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să ţină cont de această inflaţie. Și atunci creşterea, după părerea mea, trebuie să fie o mai mare decât a fost ea până acum vehiculată. Nu ştiu dacă bugetul permite o creştere de 15%, așa cum s-ar aștepta lumea ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile și venit cu o creştere care compensează în bună măsură inflaţia. Trebuie atenţie sporită, specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că salariile trebuie să fie într-un fel, rezonabil, corelate cu inflația.

„Dacă nu există creșteri de pensii și salarii, înseamnă că de fapt populația plătește costul crizelor și mie acest lucru nu mi se pare corect”, a mai spus șeful statului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu