x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Este exclusă o răscumpărare. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul

Ciolacu: Este exclusă o răscumpărare. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2024   •   13:00
Ciolacu: Este exclusă o răscumpărare. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul
Sursa foto: gov.ro

Este exclusă o răscumpărare, spune premierul Marcel Ciolacu, după ce o breșă de securitate a avut loc la Camera Deputaților. El spune că atacul, care nu este primul de acest fel, nu ar fi fost așa de faimos dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului său.

„Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice. La un moment dat un președinte al Camerei Deputaților a decis ca SG al Cdep să nu intre într-un anumit program astfel încât SRI și STS în protejarea datelor Camerei Deputaților, iar acum vedem consecințele. Este exclusă o răscumpărare. Presupun că nu ar fi fost așa de faimos acest atac dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că „este evident că avem de-a face cu un război hibrid”.

„Nu numai România, ci întreaga europă este supusă acestui atac. Vă dați seama ce se întâmplă în republica Moldova. Mai ales că vor fi alegeri în întreaga Europa, ca să înțelegem întreg tabloul și întreaga miză a acestor atacuri”, încheie Ciolacu.

O breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, preciza, luni, Secretariatul general al Camerei.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat și colaborează cu alte autorități cu competențe în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.

DIICOT a fost sesizat de Camera Deputaților cu privire la atacul informatic de marți și face cercetări privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu atac cibernetic