„Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste atacuri cibernetice. La un moment dat un președinte al Camerei Deputaților a decis ca SG al Cdep să nu intre într-un anumit program astfel încât SRI și STS în protejarea datelor Camerei Deputaților, iar acum vedem consecințele. Este exclusă o răscumpărare. Presupun că nu ar fi fost așa de faimos acest atac dacă nu ar fi fost furată o copie a buletinului meu. Nu e o problemă, eu îmi schimb buletinul”, spune Marcel Ciolacu.
El afirmă că „este evident că avem de-a face cu un război hibrid”.
„Nu numai România, ci întreaga europă este supusă acestui atac. Vă dați seama ce se întâmplă în republica Moldova. Mai ales că vor fi alegeri în întreaga Europa, ca să înțelegem întreg tabloul și întreaga miză a acestor atacuri”, încheie Ciolacu.
O breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, preciza, luni, Secretariatul general al Camerei.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat și colaborează cu alte autorități cu competențe în domeniul securității cibernetice la investigarea incidentului, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.
DIICOT a fost sesizat de Camera Deputaților cu privire la atacul informatic de marți și face cercetări privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj.
(sursa: Mediafax)