x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Boloș a reușit să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea trebuia să o înțepe

Ciolacu: Boloș a reușit să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea trebuia să o înțepe

de Redacția Jurnalul    |    13 Noi 2023   •   13:30
Ciolacu: Boloș a reușit să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea trebuia să o înțepe
Sursa foto: Hepta

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a reușit „să-mi ia fața” și să devină „un fel de păpușă voodoo” pe care toată lumea, în fiecare zi, trebuia să o înțepe, spune premierul Marcel Ciolacu, despre dezbaterea privind proiectul legii pensiilor.

„Marcel (Boloș - n.r.) a reușit până la urmă și s-a străduit pentru acest lucru să-mi ia fața și să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea, în fiecare zi, trebuia să o înțepe. Eu nu am să-l înțep niciodată pe Marcel Boloș. Eu nu am să uit niciodată ceea ce a făcut Marcel Boloș la Ministerul Fondurilor Europene”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că știe ce l-a speriat pe Marcel Boloș ca ministru al Finanțelor.

„Știu și eu, știți și dumneavoastră la fel de bine ca și mine. Marcel Boloș a văzut pericolul blocajului total al României, pericolul de a pierde peste 70 de miliarde de euro, bani europeni. Pericolul, fiindcă când vorbim de PNRR, nu ar trebui să vorbim, în primul și în primul rând, despre bani, ar trebui să vorbim despre reformele care sunt în PNRR, acesta era adevăratul pericol.Știu că s-au luat acele măsuri fiscale, mai nou discuția aprinsă pe legea pensiilor, dacă este sau nu sustenabilă atât anul acesta, anul viitor, în anii viitori. Eu n-am prins niciun bunic în viață și acum nu mai am părinți în viață. Dacă dumneavoastră credeți că trebuie să continuăm cu o pensie medie pe luna octombrie, repet, medie, de 1980 de lei, vă anunț că nu se mai poate. Este inuman. Avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa. Nu se poate așa ceva! Cu adevărat, trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală în anii viitori, predictibilă, în 2025-2026, echitabilă. Trebuie să venim cu reforme atât la nivel central, cât și la nivel local”, încheie premierul.

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș a refuzat inițial să-și dea avizul pentru noua lege care crește pensiile românilor, pentru că nu sunt bani.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Marcel Boloș