x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre reglementarea pieței energiei: Sper ca în două - trei zile să ieșim cu ceva clar

Ciolacu, despre reglementarea pieței energiei: Sper ca în două - trei zile să ieșim cu ceva clar

20 Oct 2022   •   18:14
Ciolacu, despre reglementarea pieței energiei: Sper ca în două - trei zile să ieșim cu ceva clar
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că soluția cea mai bună pe o perioadă limitată de timp este revenirea la reglementarea prețului în energie: „Sper ca în două- trei zile să ieșim împreună din coaliție cu ceva foarte clar pentru următorii doi ani”.

„După gafa liberalizării necontrolată, eu în continuare tind să cred că soluția cea mai bună pe o perioadă limitată de timp este revenirea la reglementarea prețului în energie, astfel încât să putem crea o perspectivă clară atât pentru populație, cât și pentru IMM-uri”, spune Marcel Ciolacu.

El aprerciază că „nu sunt măsuri rele la acest moment”.

„Este încă o zonă suportabilă. Sper ca în două- trei zile să ieșim împreună din coaliție cu ceva foarte clar pentru următorii doi ani, foarte sustenabil bugetar și să putem privi românii în ochi că ne-au trimis să rezolvăm problemele, nu să căutăm vinovați. Asta nu înseamnă că trebuie să uităm vinovații”, încheie Ciolacu.

„Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest și analiză la nivelul coaliției”, spunea, joi, Nicolae Ciucă, întrebat de varianta reglementării pieței energiei.

„Am avut mai multe decizii, mai multe ordonanțe, fiecare dintre ele încercând să se adapteze la dinamica evoluției prețurilor la energia electrică și la gaze și să facem în așa fel încât să protejăm cetățenii și economia. Din discuțiile avute rezultă foarte clar că trebuie să luăm măsutri astfel încât să asigurăm competitivitate produselor românește. Avem nevoie să continuăm să evaluăm și să menținem deschise discuțiile cu structurile din domeniul electricității și gazelor naturale, cu toți cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu, astfel încât șă identificăm cea mai bună soluție pentru cetățeni și pentru economie. Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest și, desigur, analiză la nivelul coaliției, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, afirma premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu