x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre vizitele în Ucraina: Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu

Ciolacu, despre vizitele în Ucraina: Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu

28 Apr 2022   •   10:57
Ciolacu, despre vizitele în Ucraina: Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu
Sursa foto: Lucian Alecu

Florin Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu, unul mai amplu cu alți președinți de parlamente europene, a spus Marcel Ciolacu, întrebat de ce nu a mers și Florin Cîțu împreună cu el și cu premierul în vizita din Ucraina.

„A fost o decizie pe care am luat-o împreună cu prim-ministrul. Nu vă pot ascunde faptul că a fost informat și președintele României, domnul prim-ministru având și un mandat de la președinte”, a spus Marcel Ciolacu despre vizita făcută în Ucraina. Acesta a spus că vizita a reprezentat și un semnal politic, pentru că cei doi au reprezentat majoritatea parlamentară din România.

Ciolacu susține că a avut o discuție telefonică cu Florin Cîțu cu câteva ore înainte să plece în Ucraina.

Întrebat de ce nu a fost luat și Florin Cîțu în această vizită, Marcel Ciolacu a spus: „Pentru că Florin Cîțu a avut un program comun cu președintele parlamentului din Elveția, Macedonia și cu primul-ministru al Bulgariei. (...) Domnul Florin Cîțu a făcut parte din cu totul alt scenariu, un scenariu mai amplu cu alți președinți de parlamente europene”.

Ciolacu spune că „au fost două delegații cu două obiective total separate”.

Președintele Senatului, Florin Cîțu, s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Cîțu a susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei. El a vizitat Irpin și Gostomel.

Vizita lui Florin Cîțu a venit la o zi după ce în Ucraina au fost Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Cei doi au vizitat orașele asediate de ruși Irpin și Borodyanka.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu