x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, după anunțul lui Iohannis despre reluarea școlii: Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili

Ciolacu, după anunțul lui Iohannis despre reluarea școlii: Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili

05 Aug 2020   •   20:29
Ciolacu, după anunțul lui Iohannis despre reluarea școlii: Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, legat de redeschiderea școlilor și elaborarea a trei scenarii, că șeful statului și Guvernul „nu sunt în stare să le spună concret părinților cum vor învăța copiii lor în acest an școlar”.

„Scenarii pentru copii, certitudini pentru pedofili! Iohannis și Guvernul Său nu sunt în stare să le spună concret părinților cum vor învăța copiii lor în acest an școlar. Îi amețesc însă cu scenarii. Puterea liberală nu are soluții clare pentru începerea școlii, iar dovezile sunt faptul că președintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie: ce vor face părinții din zonele unde școala va fi online, puși în fața unei situații fără ieșire – serviciu sau stat acasă cu copilul; ce vor face copiii și profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet; ce fac școlile nepregătite pentru distanțare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărțirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spațiu fizic și nici cadre didactice suficiente”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Conform sursei citate, „când vine vorba de pedofili, scenariile dispar și rămân doar certitudinile: pedepsele legiferate de Parlament sunt prea mari și imprescriptibilitatea, susține Ludovic Orban, nu ar trebui să opereze în cazul violatorilor și pedofililor”.

„Iar când este întrebat de ce Guvernul său nu e în stare să țină în frâu criminalitatea, Iohannis pune aceeași placă ruginită cu PSD. Nu! Guvernul PNL mafiot și corupt și-a dat mâna cu interlopii, în timp ce poliția face conferințe de presă cu mascații înarmați în spate. Cum ar fi însă în scenariul în care guvernul liberal nu mai face doar scenarii, ci ia și decizii??!”, a spus Ciolacu, referindu-se la faptul că șeful statului a dat vina pe social democrați în cazul uciderii liderului clanului Duduianu, Florin Mototolea, cunoscut ca „Edi Pian”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că noul an școlar începe în 14 septembrie, iar majoritatea elevilor merge efectiv la școală. Se au în vedere trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi din fiecare localitate, decizia fiind descentralizată local.

„Primul lucru important pentru elevi, pentru părinți, pentru societate în general: pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei în fiecare școală, în fiecare localitate, au fost elaborate 3 scenarii în funcție de numărul de bolnavi din localitate”, a spus președinte Klaus Iohannis.

Astfel, va exista „scenariul verde”, care înseamnă că în localitatea repsectivă e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu COVID-19.

„Scenariul galben” înseamnă că între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile.

„Scenariul roșu” când au apărut mai mult de 3 bolanvi în localitatea respectivă.

„Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. Foarte important: felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ”, a mai spus președintele Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu