x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme

Ciolacu, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   13:30
Ciolacu, întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a avut, marți, o întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme. „România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE”, precizează el.

„România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, afându-se pe locul 4 în UE. Această premieră istorică a fost salutată astăzi la București de Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El a avut, marți dimineață, o întrevedere cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme.

„Doamna Comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităților administrative și să gândim pe mai departe programe de specializare economică și tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată”, încheie Ciolacu.

Fondurile UE din exercitiul 2014-2020 au fost alocate de România pentru Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Infrastructura Mare, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, Programul Operaţional Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Capacitate Administrativă şi Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Printre obiectivele acoperite se numără consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării, îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor, a sectorului agricol (în cazul FEADR) şi a sectorului pescuitului şi acvaculturii (pentru FEPAM), sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, protecţia mediului, promovarea sistemelor de transport durabile, sprijinirea mobilităţii forţei de muncă, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei, investiţiile în educaţie şi consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Elisa Ferreira