x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu îi cere lui Iohannis explicații privind desfăşurarea alegerilor parlamentare în contexul pandemiei

Ciolacu îi cere lui Iohannis explicații privind desfăşurarea alegerilor parlamentare în contexul pandemiei

15 Oct 2020   •   15:52
Ciolacu îi cere lui Iohannis explicații privind desfăşurarea alegerilor parlamentare în contexul pandemiei

 Marcel Ciolacu, preşedintele PSD le-a cerut, joi, preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului, să vină cu explicaţii privind desfăşurarea alegerilor parlamentare în contexul în care numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut foarte mult. Potrivit acestuia, „la 4.000 de infectări pe zi este exclus să ne gândim la organizarea de alegeri”. 

"Nu cereţi ca Opoziţia să decidă ce se întâmplă cu alegerile. Atributul şi responsabilitatea organizării alegerilor sunt ale Guvernului şi, mai nou, ale preşedintelui, care îşi doreşte aceste alegeri. Ce am reţinut este că preşedintele îşi doreşte un Parlament legitim. Nu poţi să discuţi despre un Parlament legitim la 4000 de infectări/zi, pentru că nu vine lumea la vot. Un Parlament legitim este ales cu o largă majoritate (...) Aştept de la preşedinte şi de la Guvern soluţii şi, mai ales, explicaţii pentru gestionarea dezastruoasă a pandemiei", a declarat liderul PSD.

×
Subiecte în articol:  Marcel Ciolacu