x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu îi cere lui Iohannis să intervină pe lângă Orban să deblocheze spitalul modular din Iași

Ciolacu îi cere lui Iohannis să intervină pe lângă Orban să deblocheze spitalul modular din Iași

24 Sep 2020   •   13:56
Ciolacu îi cere lui Iohannis să intervină pe lângă Orban să deblocheze spitalul modular din Iași

Marcel Ciolacu, liderul PSD, îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină pe lângă premierul Ludovic Orban să deblocheze deschiderea spitalului modular de la Iași: „Chiar dacă a transformat Cotroceniul în sediu de campanie, eu în continuare cred în așa-promisa Românie normală”.

 

 

„Am să fac un apel direct președintrelui Iohannis, chiar dacă în aceste momente a transformat Cotroceniul în sediu de campanie, eu în continuare cred în așa-promisa Românie normală din timpul campaniei electorale de la alegerile prezidențiale. Dle președinte Iohannis, interveniți și deblocați acest spital. E o batjocură la adresa românilor și la adresa moldovenilor. Această zonă, Iași, capitala Moldovei, inima Moldovei, are nevoie de acest spital perfect funcțional. Toți medicii știu că acest spital este funcțional. Dle. președinte Iohannis eu vă rog, ca cetățean, să lăsăm la o parte politica și interveniți pe lângă premier să depășească interesele politice și să termine cu astfel de șicane la adresa românilor”, spune Marcel Ciolacu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, l-a acuzat pe ministrul Mediului, Costel Alexe, că a blocat eliberarea autorizației de mediu, scrie  Mediafax

„Vă garantez că dacă până luni nu vor intra pacienți, eu îmi iau un cort, voi merge în fața ministerului și voi intra în greva foamei”, avertizează Maricel Popa.

Spitalul modular de la Iaşi are o capacitate de 256 de paturi, dintre care 103 sunt de ATI şi a fost construit în cinci luni. A fost realizat în cadrul unui parteneriat între Consiliile Judeţene Iaşi şi Neamţ.

Valoarea spitatului este de 13, 2 milioane de euro, iar investiţia ar putea fi recuperată din fonduri europene.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu