x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Măsurile de sprijin a românilor cu venituri mici vor putea fi finanțate din fonduri europene

Ciolacu: Măsurile de sprijin a românilor cu venituri mici vor putea fi finanțate din fonduri europene

28 Mar 2022   •   19:09
Ciolacu: Măsurile de sprijin a românilor cu venituri mici vor putea fi finanțate din fonduri europene

Măsurile de sprijin a românilor cu venituri mici vor putea fi finanțate din fonduri europene, a spus președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu după întâlnirea avută luni cu comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

„Măsurile PSD pentru susținerea românilor cu venituri mici pentru cumpărarea de alimente de bază și prevenirea abandonului școlar vor putea fi finanțate din fonduri europene. Asta am discutat astăzi cu domnul Comisar european pentru economie, Paolo Gentiloni, căruia i-am transmis că România are nevoie de sprijin și acces la programe de finanțare europeană pentru a face față crizelor multiple cu care ne confruntăm”, a scris pe Facebook Marcel Ciolacu.

Acesta spune că a insistat asupra necesității relaxării regulilor privind deficitul bugetar, a prelungirii cu încă un an a posibilității de absorbție a banilor europeni aferenți exercițiului financiar 2014-2020, dar și în privința flexibilizării PNRR, pentru a face față provocărilor actuale, în mod special pe componenta investițională.

Președintele Camerei Deputaților spune că și-a exprimat încrederea că noile cheltuieli generate de fluxul de refugiați, sprijinul umanitar sau impactul sancțiunilor asupra economiilor vor fi luate în considerare în cadrul noilor orientări ale Comisiei privind politicile bugetare.

Comisarul european Paolo Gentiloni efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 28 – 29 martie 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu