x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Moțiunea, victorie pentru români. PSD nu a decis dacă va merge la consultări la Cotroceni

Ciolacu: Moțiunea, victorie pentru români. PSD nu a decis dacă va merge la consultări la Cotroceni

05 Oct 2021   •   21:47
Ciolacu: Moțiunea, victorie pentru români. PSD nu a decis dacă va merge la consultări la Cotroceni

PSD nu a decis deocamdată dacă va merge sau nu la consultările la Cotroceni, spune președintele social-democraților, Marcel Ciolacu. Despre reacțiile de după moțiune ale USR și PNL, Ciolacu afirmă că vede în continuare „amatorismul cu care s-au consacrat în guvernare”.

Întrebat, marți seara, la Antena 3, dacă PSD va merge la consultările de la Cotroceni, Ciolacu răspunde: „Nu am luat o decizie. Am demonstrat încă o dată capacitatea PSD de a veni cu o moțiune și de a răsturna acest guvern Cîțu. Este o victorie importantă pentru români, mai puțin pentru partide. Nu puteam merge mai departe cu acest guvern cinic, care nu a avut capacitatea să gestioneze cele mai mari crize ale României după al Doilea Război Mondial”.

Liderul PSD afirmă că se bucură de faptul că a venit cu un text al moțiunii PSD unde i-a arătat exact pe toți cei cei care au făcut parte din această alianță, inclusiv cei de la USR PLUS: „au votat să cadă propriul guvern din care au făcut parte pentru că au intrat într-un joc de șantaj”.

Întrebat despre planul cu care va merge la consultări, președintele PSD s-a referit la reacțiile USR și PNL de după moțiune ca „amatorism cu care s-au consacrat în guvernare”: „USR cu Cioloș, PNL cu Cîțu, parcă nu s-a întâmplat nimic în România! Nu înțeleg jocul democratic: întâi creezi o majoritate”.

Chestionat, mai departe, care este opțiunea sa personală pentru consultările de la Cotroceni, Ciolacu spune că a așteptat să vorbească președintele Iohannis, să se întâlnească de miercuri și să discute serios, nu să fie „bifate întâlniri între partide”.

„Opțiunea noastră este foarte clară: ori refac alianța perdanților, care nu va dura, pentru că se vor certa din nou peste 2- 3 luni ori alegeri anticipate. Nu există altă soluție. Noi nu ne ducem cu PNL. Este exclus în acest moment să negociez ceva cu PNL pentru susținerea unui guvern minoritar”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu