x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu acuzații către PNL şi USR-PLUS: „Au fraudat grosolan votul pentru a-l salva pe ministrul ZERO”

Marcel Ciolacu acuzații către PNL şi USR-PLUS: „Au fraudat grosolan votul pentru a-l salva pe ministrul ZERO”

de Alice Petrescu    |    15 Iun 2021   •   16:18
Marcel Ciolacu acuzații către PNL şi USR-PLUS: „Au fraudat grosolan votul pentru a-l salva pe ministrul ZERO”
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că PNL și USR-PLUS  au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe „ministrul Zero Ghinea”. 

 

În plus, Ciolacu mai spune despre cei de la PNL și USR-PLUS că sunt o „gașcă de hoți”, care se chinuie să-l țină pe Ghinea în funcția de ministru pentru a putea deturna banii europeni.

„Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii! , a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

El susține că PNL și USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase.

PNL și USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase. Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ține în funcție un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a țării cu fonduri europene”, a scris Marcel Ciolacu.

Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă, iar unul s-a abținut.

Săptămâna viitoare PSD va depune moțiunea de cenzură numită ”România eșuată – recordul fantastic al Guvernului Cîțu”

Marcel Ciolacu a precizat că PSD va duce negocieri cu parlamentari de la toate formaţiunile politice, iar moţiunea va fi depusă în Parlament săptămâna viitoare. "În cazul în care moţiunea de cenzură va trece, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară de numire a altui Guvern", a mai spus social democratul. 

Pentru a fi adoptată moțiunea de cenzură și înlăturat Guvernul Cițu este nevoie de votul a 234 parlamentari, jumătatea plus unu din numărul de mandate. În aceste condiții șansele pentru a fi adoptată moțiunea sunt mici întrucât Opoziția reprezentată de PSD și AUR au împreună doar 203 de voturi (PSD - 157 de mandate AUR - 46 mandate).

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu