x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, prezent la validarea și verificarea funcţionării sistemului de rachete sol-aer Patriot

Ciolacu, prezent la validarea și verificarea funcţionării sistemului de rachete sol-aer Patriot

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   12:45
Ciolacu, prezent la validarea și verificarea funcţionării sistemului de rachete sol-aer Patriot
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu participă, miercuri, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale Patriot Spark 23, în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia. Exercițiul are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu va participa mâine, 15 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00, la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia.
Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC- 2 ATM.

Premierul Marcel Ciolacu va susține declarații de presă în jurul orei 11.40.

„Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM. Acest exercițiu are ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale”, anunța MApN.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu sistem rachete