x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: PSD nu va face o propunere de prim-ministru, după ce va cădea Guvernul Orban şi va face o nouă majoritate

Ciolacu: PSD nu va face o propunere de prim-ministru, după ce va cădea Guvernul Orban şi va face o nouă majoritate

14 Ian 2020   •   22:00
Ciolacu: PSD nu va face o propunere de prim-ministru, după ce va cădea Guvernul Orban şi va face o nouă majoritate

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că în eventualitatea în care va cădea Guvernul Orban prin moţiune de cenzură şi social-democraţii vor realiza o altă majoritate în Parlament, propunerea de premier care va fi făcută la acel moment de către noua majoritate nu va fi în legătură cu un membru al PSD.

"PSD-ul nu va face o propunere de prim-ministru. Este decizia partidului. Vom vedea la momentul respectiv", a spus liderul PSD, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

Ciolacu a subliniat că opinia sa personală este că nu este oportun la acest moment ca PSD să propună un nou prim-ministru.

"Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD-ul nu va propune din rândurile PSD-ului vreun membru de partid să preia funcţia de prim-ministru (...) Consider că nu este oportun acum ca PSD-ul să propună un nou prim-ministru", a subliniat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu a mai reiterat că, potrivit Constituţiei, preşedintele României e obligat să ia act de existenţa unei majorităţi în Parlament şi să desemneze un prim-ministru propus de respectiva majoritate. "În cazul în care va trece moţiunea de cenzură depusă de PSD, în acel moment s-a creat o altă majoritate", a mai menţionat preşedintele interimar al PSD.

Ciolacu a declarat anterior marţi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că se impune depunerea unei moţiuni de cenzură de către social-democraţi, acuzându-i pe liberali că apelează la o "forţare a democraţiei", şi a menţionat că nu ar trebui subestimată capacitatea partidului său de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate.

"Nu cred că, în acest moment, PSD nu are creionat un program politic şi un program de guvernare (...). Noi suntem minoritari în Parlament şi de aceea nu înţeleg de ce există această evitare a Parlamentului, unde PSD este în continuare minoritar (...). Nu poţi să nu pui o moţiune de cenzură pe o forţare a democraţiei şi pe un lucru atât de imoral, incorect şi ilegal, indiferent de costuri, şi nu subestimaţi capacitatea mea personală şi a colegilor mei de a purta negocieri şi de a crea o nouă majoritate", a afirmat Ciolacu, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu