x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: PSD susţine o impozitare progesivă a veniturilor

Ciolacu: PSD susţine o impozitare progesivă a veniturilor

09 Dec 2019   •   14:10
Ciolacu: PSD susţine o impozitare progesivă a veniturilor

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este "incorect" ca PNL să susţină eliminarea pensiilor speciale, "un drept deja câştigat", "cu excepţia" pensiilor magistraţilor şi militarilor, adăugând că social-democraţii se pronunţă pentru "o impozitare progresivă a veniturilor" şi au depus în Parlament un proiect de lege în acest sens.

"Punctul nostru de vedere şi avem şi un proiect de lege acum în Parlament este de a introduce o impozitare progresivă a veniturilor. Este aproape incorect să intri şi să discuţi un drept deja câştigat, dar nu vreau nici să intru în logica electorală în care joacă în continuare PNL care vine: 'Vom elimina toate pensiile speciale cu excepţia...' Ori le eliminăm pe toate, ori avem excepţii", a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului Permanent interimar al PSD, întrebat despre anunţul PNL privind eliminarea pensiilor speciale cu excepţia celor ale militarilor şi magistraţilor.

Liderul PSD a informat că partidul ia în calcul realizarea unui studiu de impact pentru a vedea cum ar trebui impozitate "plafoanele de venituri" şi a formula amendamentele necesare.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu