x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu:Salut măsurile propuse de von der Leyen. Cei care le-au criticat, să aibă bunul simț să tacă

Ciolacu:Salut măsurile propuse de von der Leyen. Cei care le-au criticat, să aibă bunul simț să tacă

14 Sep 2022   •   16:08
Ciolacu:Salut măsurile propuse de von der Leyen. Cei care le-au criticat, să aibă bunul simț să tacă

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, salută măsurile propuse miercuri de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Nu mă aștept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simț să tacă acum, când ea devine o certitudine la nivel european”.

„Salut măsurile propuse astăzi de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Într-o perioadă de criză, cei care au făcut profituri excepționale trebuie să fie solidari cu cei care suferă. Asta am susținut și noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepțional al companiilor din energie, cât și necesitatea introducerii unei reglementări a prețurilor care să pună capăt haosului speculativ din piața energiei”, transmite Marcel Ciolacu.

Liderul PSD apreciază că sunt singurele măsuri corecte pentru a ține sub control inflația și creșterea prețurilor.

„De aceea, îmi doresc ca acestea să fie implementate cât mai repede pentru a avea garanția protejării reale a economiei și a locurilor de muncă, dar și a puterii de cumpărare a populației. P.S. Nu mă aștept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simț să tacă acum, când ea devine o certitudine la nivel european. Sper doar să nu-i ia amețeala când se vor roti cu 180 de grade și vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri”, încheie Ciolacu.

Comisia Europeană anunţă că va strânge peste 140 de miliarde de euro din impozite excepţionale pe profiturile companiilor energetice pentru a atenua lovitura dată de preţurile record ale energiei din această iarnă, scrie FT.

În contextul în care preţurile la energie au crescut vertiginos în urma invaziei Rusiei în Ucraina, iar temerile legate de penuria de energie din această iarnă cresc puternic, Bruxelles-ul intenţionează să redirecţioneze o parte din profiturile excepţionale ale companiilor energetice către gospodării şi întreprinderi pentru a reduce facturile.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că, "în economia noastră de piaţă, profiturile sunt bune. Dar în aceste vremuri este greşit să ai profituri record beneficiind de pe urma războiului şi pe spinarea consumatorilor".

"Profiturile trebuie să fie împărţite şi distribuite celor care au cea mai mare nevoie", a adăugat ea. "Propunerea noastră va strânge peste 140 de miliarde de euro pentru ca statele membre să amortizeze direct lovitura."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu