x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre Schengen:Nu puteam fi pe ordinea de zi decât dacă forțam pentru un vot cunoscut deja

Ciolacu, despre Schengen:Nu puteam fi pe ordinea de zi decât dacă forțam pentru un vot cunoscut deja

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   21:18
Ciolacu, despre Schengen:Nu puteam fi pe ordinea de zi decât dacă forțam pentru un vot cunoscut deja
Sursa foto: Hepta

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe care l-ar fi cunoscut deja, spune premierul Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a avut discuții despre aderarea României la Spațiul Schengen, Marcel Ciolacu a spus că „nu puteam fi pe ordinea de zi decât dacă doream să forțăm un vot pe care l-am fi cunoscut dinainte și nu neapărat votul Austriei împotriva României. Am fi cunoscut foarte clar votul Olandei împotriva Bulgariei. Procedura în Olanda este mai complicată decât în România. Trebuie un vot prin Parlament”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că România păstrează șanse pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

„Sunt șanse și am avut discuții și în Spania, în Germania, cu președinta Comisiei, și cu președintele României, cu ministrul de Interne Cătălin Predoiu: singura soluție în acest moment este să așteptăm reacția Olandei - ea va veni cât de curând - în ceea ce privește Bulgaria și convocarea unui JAI extraordinar cu această temă”, a mai spus Ciolacu.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu schengen vot