x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Strategia SUA pentru M. Neagră, recunoaștere a rolului României în asigurarea stabilității

Ciolacu: Strategia SUA pentru M. Neagră, recunoaștere a rolului României în asigurarea stabilității

de Redacția Jurnalul    |    24 Dec 2022   •   14:47
Ciolacu: Strategia SUA pentru M. Neagră, recunoaștere a rolului României în asigurarea stabilității

Decizia Congresului SUA de includere a strategiei pentru Marea Neagră este o recunoaștere a importanței regiunii Mării Negre și implicit a rolului României în asigurarea stabilității și securității întregii Europe, afirmă Marcel Ciolacu.

„România este parte a viitoarei Strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră! Salut decizia Congresului SUA de includere a Strategiei în Legea Omnibus pentru anul 2023, lege care prevede cheltuielile bugetare ale Guvernului american. Este o recunoaștere a importanței regiunii Mării Negre și implicit a rolului României în asigurarea stabilității și securității întregii Europe.Mai mult, este o dovadă în plus a bunei funcționări a Parteneriatului Strategic pe care țara noastră îl are cu Statele Unite”, transmite Marcel Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că un climat sporit de securitate va genera implicit mai multe investiții în economia românească.

„Îi felicit pe colegii mei, senatorii Robert Cazanciuc și Stefan Radu Oprea, pentru demersurile făcute, în fața reprezentanților Comisiilor de Apărare și Politică Externă din Congresul american, cu ocazia vizitei în SUA din luna decembrie”, îîncheie Ciolacu.

Administrația americană va avea o strategie de lucru cu Aliații privind regiunea Mării Negre, a decis Congresul SUA. Legea care conține această prevedere merge la promulgare la președintele Statelor Unite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu sua