x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt urgențe este o crimă

Ciolacu: Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt urgențe este o crimă

06 Oct 2021   •   10:26
Ciolacu: Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt urgențe este o crimă

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții cronici este o crimă și spune că se poate vorbi de condamnarea la moarte a mii de români.

„Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a scris pe Facebook liderul social-democat.

Ciolacu susține că autoritățile au anulat astfel un drept al românilor, prevăzut de Constituție.

„N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, a mai scris președintele PSD pe rețeaua de socializare.

Marcel Ciolacu le cere lui Orban și Dragu să convoace urgent ședința conducerii Parlamentului „că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate”.

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operațiile și tratamentele care nu sunt urgente, a anunțat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogranate”, a declarat Raed Arafat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu