x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloș: PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate

Cioloș: PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate

02 Noi 2021   •   11:20
Cioloș: PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate
Sursa foto: Lucian Alecu

PNL trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, declară președintele USR, Dacian Cioloș. El spune legat de scenariul unui Guvern PNL-PSD că „apetitul" social-democraților pentru reforme e cunoscut.

Dacian Cioloș spune la RFI că „PNL-ul trebuie să decidă cât mai repede cu cine dorește să negocieze o majoritate, pentru că una e să negociezi o majoritate cu PSD-ul, am văzut care sunt pretențiile PSD-ului, ce așteptări au, ce pretenții au, cu impact bugetar masiv, știm apetitul, între ghilimele, al PSD-ului pentru reforme și pentru modernizarea României și există posibilitatea refacerii coaliției de centru-dreapta, între PNL, USR și UDMR, dar asta presupune să stabilim un program de reforme, să ne înțelegem pe niște măsuri imediate care trebuie luate pentru a scoate țara din criză (...). PNL-ul trebuie să decidă, pentru că sentimentul meu ieri a fost că încă nu e decis dacă intenționează să meargă cu PSD sau cu USR și sunt două lucruri total diferite".

Întrebat dacă așteaptă mai întâi ca PNL să anunțe clar că vrea refacerea coaliției cu USR și de-abia după aceea va negocia cu ei sau va merge oricum la discuții, Dacian Cioloș răspunde: „Putem merge, dacă există o intenție din partea PNL-ului”.

Reporterul remarcă: „O intenție de negociere, dar asta nu înseamnă automat că vor dori să facă o alianță cu dvs”, iar Dacian Cioloș răspunde: „Bun, o să avem probabil o primă discuție, dar negocieri nu o să începem decât în momentul în care e clar că PNL-ul dorește să refacă coaliția cu USR. Adică să fim într-o situație în care PNL-ul se plimbă de la PSD la USR și apoi din nou la PSD și apoi din nou la USR, nu cred că asta-i modalitatea prin care putem stabili rapid o structură a unui Guvern, cu un program de guvernare. Aici e o alegere de făcut, care merge dincolo de cine dă mai mult și cine cedează mai mult de o parte sau de alta, e o chestie chiar de orientare de principiu, pentru că nu o să negociezi același program de guvernare cu USR-ul pe care o să-l negociezi cu PSD-ul. Un program de guvernare nu poate fi plimbat așa, de la un partid la celălalt”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş,