x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Cine propune interzicerea exporturilor nu înțelege economia de piață

Cîțu: Cine propune interzicerea exporturilor nu înțelege economia de piață

16 Mar 2022   •   12:14
Cîțu: Cine propune interzicerea exporturilor nu înțelege economia de piață

Președintele PNL, Florin Cîțu, nu este de acord cu interzicerea exportului materialelor de construcții: „ O măsură anunțată de cineva care nu înțelege cum funcționează economia de piață”.

„Nu văd o astfel de măsură că ajută România. România depinde de importuri în alte măsuri. Deci nu exportăm ceva. Gândiți-vă că ceilalți ar rtetalia împotriva aș spune nici nu-i vom mai exporta către România. Ce facem atunci? Începem un război comercial cu alte țări cu care facem comerț? E o măsură anunțată de cineva care nu înțelege cum funcționează economia de piață. Noi nu doar exportăm. Mai și importăm. Și atunci ați văzut că de fiecare încearcă această măsură, ai și reversul medaliei”, spune Florin Cîțu.

Vicepreședintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC), Irinel Gheorghe. a afirmat, luni, că autorităţile ar trebui să interzică exporturile de materialele de construcţii, în contextul în care prețurile acestora au crescut cu 60-80% în februarie 2022, comparativ cu septembrie 2021.

„O primă măsură cred că ar fi totuşi o blocare a exporturilor de materiale de construcţii din România. O altă măsură ar fi identificarea unui proiect care să fie dezvoltat pe orizontală şi cred că proiectul de reabilitare termică a locuinţelor este un proiect interesant, care nu aduce doar efecte estetice, ci aduce nişte efecte sociale foarte importante, deoarece reduce consumul cu 35-40%”, a adăugat Irinel Gheorghe.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu