x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: E puțin bizar că președintele PNL pare cel mai mare susţinător al acestei moţiuni

Cîțu: E puțin bizar că președintele PNL pare cel mai mare susţinător al acestei moţiuni

08 Sep 2021   •   21:45
Cîțu: E puțin bizar că președintele PNL pare cel mai mare susţinător al acestei moţiuni

Este cel puţin bizar că preşedintele Partidului Naţional Liberal pare că cel mai mare susţinător al acestei moţiuni în această perioadă, spune Florin Cîțu, după ce Ludovic Orban a convocat Parlamentul pentru citirea moțiunii de cenzură depusă de USR și AUR.

„Pe mine mă interesează să fie respectat Regulamentul Parlamentului României. În acelaşi timp, este cel puţin bizar că preşedintele Partidului Naţional Liberal pare că este cel mai interesat sau cel mai mare susţinător al acestei moţiuni în această perioadă, pentru că, până la urmă, nu ştiu nici eu, nici domnia sa, nimeni nu ştie ce e constituţional sau nu, adică avem opinii, dar singurii care sunt mandataţi să ne spună dacă un demers este constituţional sau nu sunt cei de la Curtea Constituţională. Le recomand să aştepte decizia Curţii Constituţionale şi, după aceea, le recomand să meargă mai departe”, a spus, la Antena 3, Florin Cîțu.

Joi a fost convocat plenul reunit al Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură.

Orban spune miercuri că, în conformitate cu Constituția, cu legile, cu regulamentele în vigoare, parlamentarii sunt cei care au obligația în primul rând să respecte Constituția, regulamentele și să acționeze în interesul public.

Guvernul a sesizat Curtea Constituțională a României în privința moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR, în care acuză că nu au fost respectate procedurile în privința semnăturilor și a înștiințării în Executivului în ziua depunerii documentului în Parlament.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu