x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîţu, mesaj cu prilejul Zilei Dezrobirii Romilor:Doar împreună putem depăși cu bine această perioadă

Cîţu, mesaj cu prilejul Zilei Dezrobirii Romilor:Doar împreună putem depăși cu bine această perioadă

20 Feb 2021   •   20:00
Cîţu, mesaj cu prilejul Zilei Dezrobirii Romilor:Doar împreună putem depăși cu bine această perioadă

Premierul Florin Cîţu are un mesaj cu prilejul Zilei Dezrobirii Romilor: „Criza sanitară și efectele sale ne arată din nou că doar împreună putem depăși cu bine această perioadă”.

„Solidaritatea, respectul, acceptarea diversității sunt între valorile sociale care au consolidat societatea românească, în care minoritățile și majoritatea conviețuiesc și dezvoltă patrimoniul nostru comun”, susține Florin Cîţu.

„Criza sanitară, efectele sale sociale și economice ne arată din nou, așa cum istoria ne-a dovedit în repetate rânduri, că doar împreună putem depăși cu bine această perioadă, dar, totodată, evidențiază vulnerabilitățile pe care le aduc intoleranța: discursul bazat pe ură și discriminare, xenofobia si antisemitismul”, adaugă premierul.

Guvernanții și-au asumat să respecte drepturile minorităților naționale, să încurajeze dialogul și să continue să promoveze în România principiul european al unității în diversitate, arată Florin Cîţu: „Un mediu sigur pentru cetățenii aparținând minorităților este un mediu sigur pentru toți cetățenii României. Astăzi, când se împlinesc 165 de ani de la eliberarea din robie a ultimei categorii de romi din Țara Românească, transmit gândul meu bun cetățenilor români de etnie romă.
Tuturor, le doresc sănătate și să păstreze vii trecutul și tradițiile comunității rome!”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florin citu ziua dezrobirii romilor