x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: România mai aproape de revenirea la normalitate. Începe etapa a treia a campaniei de imunizare

Cîțu: România mai aproape de revenirea la normalitate. Începe etapa a treia a campaniei de imunizare

de Alice Petrescu    |    07 Mar 2021   •   15:25
Cîțu: România mai aproape de revenirea la normalitate. Începe etapa a treia a campaniei de imunizare
Sursa foto: Lucian Alecu

Permierul Florin Cîțu a anunțat pe pagina sa de socializare, că România va primi peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie, fiind, astfel, mai aproape de revenirea la normalitate.


 

Șeful executivului mai spune că în curând se va deschide şi cea de-a treia etapă de vaccinare, scopul fiind atingerea imunităţii collective de 70%.

"Vom deschide în curând şi etapa a treia, ultima, astfel încât, oricine îşi doreşte să se protejeze de Covid-19, să poată să o facă prin vaccinare. Cu cât dobândim mai repede o imunitate colectivă de 70%, cu atât mai repede revenim la viaţa de dinainte de Covid-19", a mai scris premierul.

O nouă tranșă de vaccinuri de la Pfizer BioNTech va ajunge în România, luni, 8 martie. Este vorba despre 224.640 de doze care vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

×
Subiecte în articol: florin citu