x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Atunci când și dacă va fi cazul, vom face remanieri

Ciucă: Atunci când și dacă va fi cazul, vom face remanieri

24 Aug 2022   •   18:28
Ciucă: Atunci când și dacă va fi cazul, vom face remanieri
Sursa foto: Hepta

După ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că, din punctul său de vedere, se impune o remaniere guvernamentală până la sfârşitul acestui an, Ciucă spune că va „proceda” la remanieri atunci când va fi cazul și dacă va fi cazul.

Întrebat, miercuri, la Suceava, despre declarația președintelui PSD, Nicolae Ciucă a răspuns că remanierea este un atribut al premierului.

„Sigur, avem responsabilitatea coaliției și suntem lideri ai partidelor din coaliție, iar în calitate de premier am să-mi asum această responsabilitate și, desigur, voi avea discuții cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliție și atunci când va fi cazul și dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere”, a afirmat Ciucă.

Întrebat, mai departe, dacă săptămâna viitoare, la întâlnirea cu grupurile parlamentare, va discuta despre remaniere, premierul a afirmat că nu: „vom discuta agenda pentru această sesiune parlamentară. Sunt obiective foarte importante pe care noi le avem în vedere, pentru că au fost o serie întreagă de reglementări pe care le-am aprobat la nivelul guvernului și au fost transmise Parlamentului o serie de ordonanțe de urgență care au reprezentat jaloane și ținte pentru îndeplinirea Planului Național de Redresare și Reziliență. Din discuțiile cu reprezentanții Comisiei, practic ele se consideră finalizate în momentul în care sunt adoptate și de către Parlament, ca atare, obiectivul nostru principal îl reprezintă ca aceste ordonanțe de urgență să fie aprobate de Parlament”.

Chestionat în privința eventualei cedări a Ministerului Energiei către PSD, Ciucă a spus că nu crede că e momentul oportun acum să aibă loc astfel de discuții, „în condițiile în care ne aflăm în plin proces de analiză a ceea ce facem astfel încât să avem un plan coerent pentru iarna 2022-2023”.

(sursa: Mediafax)

×