x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă îi dă replica lui Ciolacu, pe limitarea plăților în numerar: Eu nu susțin măsura cash, ca să fie clar

Ciucă îi dă replica lui Ciolacu, pe limitarea plăților în numerar: Eu nu susțin măsura cash, ca să fie clar

de Redacția Jurnalul    |    03 Noi 2023   •   14:45
Ciucă îi dă replica lui Ciolacu, pe limitarea plăților în numerar: Eu nu susțin măsura cash, ca să fie clar
Sursa foto: Lucian Alecu

Nicolae Ciucă le-a spus liderilor liberali întruniți la Siniaia că nu este de acord cu limitarea plăților în numerar la 5.000 de lei zilnic, măsură propusă de premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„Eu nu susțin măsura cash, ca să fie clar. Dar realitatea este ca trebuie să și găsim măsuri care să combată evaziunea fiscală. Sigur, eu vă spun clar că nu cred că soluția este această măsură cash. Și vom vedea ce se va întâmpla cu ea. Trebuie să analizăm foarte bine măsura, pentru că nu trebuie ca oamenii să ajungă să creadă că sunt considerați toți evazioniști, mai ales cei care abia agonisesc un bănuț”, a spus, potrivit surselor MEDIAFAX, Nicolae Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu vrea plafonarea plăților cash la 5.000 de lei.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El anunță că va convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

„Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț”, încheie premierul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciuca cash ciolacu