x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Consiliul Naţional al PC votează sâmbătă platforma politică a opoziţiei unite

Ciucă: Consiliul Naţional al PC votează sâmbătă platforma politică a opoziţiei unite

31 Ian 2011   •   16:23

Vicepreşedintele PC Bogdan Ciucă a declarat luni că noua platformă politică a opoziţiei unite va fi adoptată, prin vot, în cadrul Consiliului Naţional al PC care va avea loc sâmbătă.

“În mod evident, acest proiect al opoziţiei unite este cel mai matur şi cel mai serios proiect politic din ultimii 20 de ani, şi asta mai presus de orgolii personale sau interese de partid care există, motiv pentru care (...) nu pot decât să apreciez că acest proiect devine din ce în ce mai consistent, viabil, capătă contur. Aşa cum aţi auzit declaraţiile de la colegii noştri din cadrul PNL, din cadrul PSD, s-au luat decizii în această direcţie”, a spus el într-o conferinţă de presă.

Bogdan Ciucă a spus că PC, alături de PNL şi PSD, va milita pentru depolitizarea structurilor executive.

“În opinia noastră, vorbim despre politizare doar atunci când vorbim despre premier, despre miniştri şi despre secretarii de stat, care au menirea să implementeze politica unui partid, dar atât, aici trebuie să ne oprim, să lăsăm profesioniştii să îşi facă treaba. Nu mai luăm de la Agricultură şi ducem la Sănătate, nu mai luăm de la o societate care croieşte ciorapi de damă şi îl ducem director la Aeroportul din Timişoara”, a arătat el.

Potrivit deputatului conservator, opoziţia unită va promova principiul responsabilităţii.

“Nu e normal ca în România de astăzi, sleită de resurse financiare, după patru ani de mandat, un ministru, chiar dacă nu săvârşeşte infracţiuni, să se ducă acasă să se culce liniştit după ce a făcut praf bugetul naţional timp de patru ani fără să lase nimic în urmă. Va trebui să găsim formula să responsabilizăm pe toţi acei care gestionează banul public, chiar dacă nu săvârşeşte infracţiune, dacă este nepriceput şi face praf banul public va trebui să răspundă”, a opinat vicepreşedintele PC.

El a menţionat, printre măsurile care vor fi luate de opoziţia unită, scăderea TVA şi o taxă diferenţiată la produsele alimentare de bază, abrogarea în regim de urgenţă a Legii pensiilor, stabilirea punctului de pensie la 45% din valoarea salariului mediu brut pe economie.

Liderii PNL şi PSD au anunţat că în 5 februarie convoacă Delegaţia Permanentă a PNL şi Consiliul Naţional al PSD, care să se pronunţe asupra realizării alianţei opoziţiei, în aceeaşi zi urmând să fie semnată şi platforma acesteia.

×