x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Transformarea digitală și utilizarea noilor tehnologii sunt șansa recuperării decalajelor

Ciucă: Transformarea digitală și utilizarea noilor tehnologii sunt șansa recuperării decalajelor

03 Noi 2022   •   18:48
Ciucă: Transformarea digitală și utilizarea noilor tehnologii sunt șansa recuperării decalajelor

Transformarea digitală și utilizarea noilor tehnologii sunt șansa de a recupera decalajele față de statele mai dezvoltate din Europa, spune, joi, premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă spune că digitalizarea este o parte esențială a modernizării României, având în dezvoltarea societății un rol la fel de important precum cercetarea și inovația.

„Transformarea digitală și utilizarea noilor tehnologii sunt șansa de a recupera decalajele față de statele mai dezvoltate din Europa și față de țările care au înțeles că viitorul serviciilor publice va fi electronic”, a spus Ciucă la deschiderea conferinței „România Digitală – România Liberală”.

Premierul a mai spus că știe că România are, de ani buni, resursă umană de o înaltă pregătire profesională și cu o deosebită capacitate creativă, iar prin conferința „România Digitală - România Liberală” partidul vrea să demonstreze că are un angajament politic la cel mai înalt nivel, alături de instrumentele necesare pentru transformarea digitală a României.

Cele patru direcții abordate în cadrul conferinței au fost: serviciile publice digitale, competențele digitale, digitalizarea sectorului privat și conectivitatea prin rețele de mare viteză - priorități strategice din marile proiecte pe care guvernul le are în lucru în acest domeniu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca