x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Claudiu Năsui, despre Mihai Ionescu: Un om foarte deranjat că punem capăt unei mafii care căpușa banii publici din Ministerul Economiei

Claudiu Năsui, despre Mihai Ionescu: Un om foarte deranjat că punem capăt unei mafii care căpușa banii publici din Ministerul Economiei

26 Apr 2021   •   10:29
Claudiu Năsui, despre Mihai Ionescu: Un om foarte deranjat că punem capăt unei mafii care căpușa banii publici din Ministerul Economiei
Sursa foto: Hepta

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat că președintele executiv al ANEIR, Mihai Ionescu, este foarte deranjat că se pune capăt „unei mafii care căpușa banii publici din Ministerul Economiei”.

De asemenea, Claudiu Năsui a publicat, luni dimineață, câteva pagini despre care precizează că fac parte dintr-o carte pe care a scris-o Mihai Ionescu și în care acesta povestea experiența sa cu Consiliul de Export.

„E normal să se supere. Reforma supără mafiile puternice branșate la banii contribuabilului. Domnul Ionescu neagă zilele astea orice legătură cu guvernul Năstase, Ion Iliescu sau PSD. Problema este că domnul Ionescu a scris și o carte despre experiența dânsului cu Consiliul de Export. Carte pe care a lăsat-o în minister. Nu de alta, dar domnul Ionescu lucrează în „comerț exterior” de mulți ani. Vă prezint câteva pagini în care povestește cum s-a născut acel consiliu de export, moșit de el, Ion Iliescu și Adrian Năstase. Capitolul se numește sugestiv „O mare familie!”. Și nu, nu e ironic.”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

Reacția ministrului Economiei vine în contextul în care președintele executiv al Asociației Naționale a Exporturilor și Importurilor din România (ANEIR) a afirmat, într-un comunicat, că intenția ministrului Economiei de a modifica programul de promovare a exporturilor, astfel încât firmele să nu mai primească direct bani pentru participarea la târguri, reprezintă o condamnare la moarte a exportului românesc.

Ministrul Economiei a declarat, într-o conferință de presă organizată săptămâna trecută, că soluția pentru a încuraja exporturile nu este acrodarea de subvenții către unele firme, în funcție de fiecare minsitru. Mai mult, acesta a precizat că o soluție este ca 50% din cheltuieli să devină credit fiscal.

×