x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatorul AUR Claudiu Târziu cere demisia ministrului Educaţiei

Senatorul AUR Claudiu Târziu cere demisia ministrului Educaţiei

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2023   •   23:15
Senatorul AUR Claudiu Târziu cere demisia ministrului Educaţiei
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, solicită demisia ministrului Educaţiei, Ligia Deca, după ce ierarhia de admitere la liceu a fost publicată greşit.

Potrivit acestuia, mediile elevilor erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului şi nu după notele de la Limba română şi Matematică, criteriile principale de departajare.

"Mii de elevi, părinţi şi profesori au rămas înmărmuriţi după o asemenea dovadă de crasă incompetenţă din partea Ministerului Educaţiei, care a venit, culmea, în timp ce la Palatul Cotroceni se ţineau discursuri triumfaliste cu un fast inutil despre noile Legi ale Educaţiei. Ligia Deca trebuie să răspundă pentru această harababură şi să-şi depună mandatul, dar nu înainte de a prezenta public scuze celor pe care i-a afectat. 'România Educată' a eşuat încă o dată", a transmis Târziu, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul admitere.edu.ro ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2023 şi vor să se înscrie la liceu. După ce mai mulţi părinţi şi elevi au sesizat că ierarhia este greşită pentru că nu s-a respectat ordinea criteriilor de departajare, Ministerul Educaţiei a decis să retragă documentul, a menţionat senatorul USR.

×
Subiecte în articol: claudiu tarziu demisie ministru educatie