x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii trag din toate pozițiile: Armand e pusă la zid

Umaniștii trag din toate pozițiile: Armand e pusă la zid

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   11:27
Umaniștii trag din toate pozițiile: Armand e pusă la zid

Iresponsabilitatea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, îi pune în pericol pe cetățeni, afirmă ambițiosul urbanist Alexandru Pânișoară.

Deși în Sectorul 1 există mari probleme legate de siguranța clădirilor cu risc seismic, până acum Clotilde Armand nu a făcut nimic pentru a-i proteja pe cei care locuiesc în ele.

Potrivit lui Alexandru Pânișoară, sunt mii de persoane care locuiesc în clădirile încadrate în clasa I risc seismic, iar multe altele lucrează în astfel de clădiri, care au spații destinate serviciilor comerciale.

„Un calcul sumar arată că ar putea fi în jur de 8.000 de persoane care ar risca să își piardă viața în cazul unui seism puternic. Vorbim de peste 3.500 de apartamente care sunt în clădiri încadrate în clasa I risc seismic și în categoria de urgență. Acestea sunt construcții care se vor prăbuși în cazul unui cutremur”, a spus Alexandru Pânișoară.

Cel mai recent, Clotilde Armand a spus că nu poate consolida clădirile cu risc seismic pentru că nu îi permite legislația.

 

×