x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1 al Capitalei, delegă atribuțiile viceprimarului pentru mărirea propriului salariu cu 50%

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1 al Capitalei, delegă atribuțiile viceprimarului pentru mărirea propriului salariu cu 50%

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   16:45
Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1 al Capitalei, delegă atribuțiile viceprimarului pentru mărirea propriului salariu cu 50%
Sursa foto: Hepta

Într-un moment tensionat pentru administrația locală a Capitalei, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, se află în centrul atenției în urma unei decizii controversate. Potrivit celor mai recente dispoziții, salariul acesteia va fi majorat cu 50%, o decizie care stârnește critici și ridică semne de întrebare cu privire la transparența și etica în funcția publică.

Informațiile privind majorarea salarială au fost publicate în Monitorul Oficial Local al primăriei și au fost însoțite de un proiect de dispoziție care delegă atribuțiile necesare viceprimarului Sectorului 1, Oliver Leon Păiuși. Acesta urmează să emită actul administrativ de stabilire a majorării salariale, conform documentelor oficiale. Delegarea atribuțiilor vine în contextul în care viceprimarul face parte din Uniunea Salvați România (USR), potrivit stiripesurse.

Dosar penal la sesizarea Agenției Naționale de Integritate

Primarul Clotilde Armand este în prezent urmărită penal de către procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1. Dosarul penal a fost deschis în urma unei sesizări din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI), care a ridicat suspiciuni cu privire la folosirea funcției pentru obținerea de venituri, prin intermediul unui proiect european dedicat măsurilor anticorupție și implementat în cadrul primăriei.

În ciuda acestui context tensionat, Clotilde Armand pare să-și mențină hotărârea și determinarea. La ieșirea din sediul Parchetului în luna august, ea a afirmat: „Am deranjat niște interese, dar nu mă opresc.”

  • „1. suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului "Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție", cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.
  • 2. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.
  • 3. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.
  • 4. suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.
  • 5. suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

×