x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CNCAV reacționează după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea anti-COVID

CNCAV reacționează după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea anti-COVID

08 Sep 2021   •   19:15
CNCAV reacționează după ce Șoșoacă a blocat vaccinarea anti-COVID
Sursa foto: Lucian Alecu

CNCAV afirmă că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false” este regretabilă, reacția venind după ce senatorul Diana Șoșoacă a încercat să blocheze vaccinarea într-o localitate aflată în scenariul roșu, în județul Iași.

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național”, transmite, miercuri, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care „trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice”.

„Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate. În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național. Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, potrivit comunicatului CNCAV.

Reacția CNCAV vine după ce un grup de protestatari antivaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă a blocat accesul într-un centru de vaccinare deschis la sfârșitul săptămânii trecute în comuna Răchițeni din județul Iași, potrivit imaginilor postate de Șoșoacă pe Facebook.

„Minciuna carantinarii localităților din România! Oamenii nu știu ca sunt carantinati! Totul este o minciuna! Cifrele sunt false! Raportările sunt false! Totul pt bani și crima”, este mesajul postat la filmarea trasnmisă în direct de Diana Șoșoacă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: diana sosoaca