x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică CNCD a decis că OUG de modificare a concediului post-natal e discriminatorie

CNCD a decis că OUG de modificare a concediului post-natal e discriminatorie

16 Dec 2010   •   19:37

"CNCD ne transmite că această modificare a OUG încalcă prevederile articolului 57, alineatul 2 din Codul Civil, conform căruia copilul conceput este considerat că există. Consiliul consideră că părinţii ai căror copii au fost concepuţi până la data intrării în vigoare a OUG 111/2010, adică 1 ianuarie 2011,ar trebui să beneficieze de prevederile anterioare, respectiv de OUG 148/2005", a explicat Constantin.

"Modificarea actului normativ intervenit între data conceperii copilului şi data naşterii copilului încalcă principiul egalităţii de tratament sub două aspecte: sunt afectaţi părinţii care şi-au proiectat viitoarea situaţie familială sub incidenţa unei legi care până la data naşterii copilului a suferit modificări substanţiale sub aspectul drepturilor acordate. În al doilea rând, apreciem că modificarea intervenită afectează copii concepuţi sub vechea legea dar născuţi sub incidenţa modificărilor intervenite", a citat preşedintele PC din decizia CNCD.

În acest context, Daniel Constantin a susţinut că "toţi copiii care sunt concepuţi în luna decembrie şi care se nasc în perioada 1 ianuarie 2011 până la 1 octombrie 2011 trebuie să beneficieze de prevederile vechii ordonanţe". El a anunţat şi că PC va susţine mamele care doresc să atace în justiţie noile reglementări.

"Cerem imediat Guvernului Boc să modifice OUG sub aspectul intrării în vigoare a acesteia, în conformitate cu Codul Civil", a conchis Constantin.

×