x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliţia a amânat aprobarea bugetului. Miniştrii UDMR, nemulţumiti de banii alocaţi

Coaliţia a amânat aprobarea bugetului. Miniştrii UDMR, nemulţumiti de banii alocaţi

16 Noi 2011   •   09:31
Coaliţia a amânat aprobarea bugetului. Miniştrii UDMR, nemulţumiti de banii alocaţi

Liderii coalitiei au convenit ca proiectul de buget pentru 2012 sa fie aprobat de Guvern saptamana viitoare. Mai multi ministri, in principal cei ai UDMR, au fost nemultumiti de fondurile repartizate, in timp ce membri ai Coalitiei, inclusiv din partea PDL, au reclamat fondurile insuficiente repartizate autoritatilor locale.

Proiectul de buget ar urma sa fie aprobat de Guvern la finele saptamanii viitoare, pe 25 noiembrie, si sa fie trimis Parlamentului la 28 noiembrie.

"In coalitie exista la acest moment mari nemultumiri legate de repartizarea fondurilor, in principal din partea ministrilor UDMR, astfel ca discutia trebuie reluata pornind de la fiecare minister in parte", au declarat surse citate de Mediafax.

Un alt motiv de nemultumire este legat de fondurile destinate administratiei locale, mai multi membri ai coalitiei, inclusiv din partea PDL, reclamand ca alocarile sunt insuficiente fata de necesitatile pe plan local.

Impreuna cu proiectul de buget, Guvernul ar urma sa modifice Legea finantelor publice locale, printr-o ordonanta de urgenta care reduce cota lunara defalcata din impozitul pe venit repartizata autoritatilor locale cu 5,5 puncte procentuale, de la 77% la 71,5%, si stabileste ca incasarile din impozitul pe veniturile din pensii vor fi varsate integral la bugetul de stat.

Premierul Emil Boc a afirmat, marti seara, ca rectificarea bugetara va fi efectuata in aceasta saptamana sau cel tarziu saptamana viitoare, cu suplimentari de fonduri la ministerele Sanatatii, Culturii si la institutiile care se ocupa de derularea unor investitii in infrastructura.

×