x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Coaliţia a semnat protocolul pentru ratificarea de către România a tratatului de guvernanţă în UE. Boc: Cu acest tratat, populismul este istorie

Coaliţia a semnat protocolul pentru ratificarea de către România a tratatului de guvernanţă în UE. Boc: Cu acest tratat, populismul este istorie

15 Feb 2012   •   10:12
Coaliţia a semnat protocolul pentru ratificarea de către România a tratatului de guvernanţă în UE. Boc: Cu acest tratat, populismul este istorie

Liderii partidelor aflate la guvernare au semnat, la Palatul Parlamentului, Protocolul politic privind semnarea si ratificarea de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

"Prin acest tratat se consolideaza credibilitatea si prestigiul Romaniei in Uniunea Europeana. Rezulatele pe care le avem ne fac sa credem Romania isi va consolida pozitia credibila pe care o are in Uniune. Acest tratat este unul impotriva populismului. Pune Romania la adapost de promisiunile populiste, fara acoperire. Asteptam aceeasi reponsabilitate si din partea Opozitiei", a declarat Emil Boc, dupa semnarea protocolului.

Ungureanu: Sper ca Opozitia sa semneze protocolul de sustinere a tratatului de guvernanta

"Ratificarea tratatului asigura un echilibru bugetar si o crestere economica sanatoasa pentru Romania. Disciplina bugetara trebuie sa fie o lege si o obligatie pentru urmatorii ani, indiferent daca suntem la Putere sau in Opozitie", a declarat Kelemen Hunor, presedintele UDMR.

Coalitia de guvernare a convenit, marti, sa adopte tratatul de guvernanta fiscala agreat la nivel european prin procedura parlamentara, urmand ca un proiect de lege in acest sens sa fie elaborat in perioada urmatoare, potrivit unor surse din coalitia guvernamentala, citate de Mediafax. Partidele din coalitie au ajuns la aceasta decizie intrucat adoptarea tratatului prin modificarea Constitutiei ar fi fost dificila, in conditiile in care opozitia se opune modificarii Legii fundamentale inainte de alegerile parlamentare.

Statele Uniunii Europene, cu exceptia Marii Britanii si a Republicii Cehe, au adoptat la sfarsitul lunii ianuarie un nou tratat de consolidare a disciplinei bugetare cu introducerea planificata a unor "reguli de aur" privind echilibrul bugetar.

Presedintele Traian Basescu a declarat, dupa lucrarile informale ale Consiliului European, ca noul tratat de stabilitate trebuie adoptat de Romania, prin Constitutie, pana la finalul anului 2013, in unele conditii acest lucru fiind necesar de facut chiar si mai repede.

×