x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică COCA întârzie alegerile în PD-L

COCA întârzie alegerile în PD-L

de Monalise Hihn    |    10 Mai 2010   •   00:00

PD-l cu COCA - n frunte/Va avea victorii multe! Cam aşa ar putea suna sloganul alegerilor interne în 12 organizaţii judeţene ale PD-L. Dar cine e COCA şi ce rol are?! BPN al PD-L a decis ca în 12 judeţene, printre care şi Hunedoara, alegerile interne să se desfăşoare sub atenta îndrumare a unui Comitet de Organizare şi Coordonare a Alegerilor, pe scurt COCA.

Cele 12 COCA îşi desfăşoară activitatea în judeţele în care PD-L nu are numărul suficient de membri. Potrivit noului statut al PD-L în judeţe trebuie să existe un număr de organizaţii egal cu cel al secţiilor de votare. Orice filială înfiinţată pe lângă o secţie de votare trebuie să cuprindă cel puţin 15 membri şi va fi condusă de un preşedinte, ajutat de alte patru persoane.

Conform spuselor vicepreşedintelui PD-L Hunedoara, Florian Toma, în judeţ sunt doar în jur de 5.000 de membri: "Avem în jur de 5.000 de persoane în toate filialele din judeţ, iar numărul pe care trebuie să îl avem este de 7.800 - 8.000. Alegerile în secţiile de votare urmau să înceapă în 27 aprilie, dar acum suntem în proces de inventariere a membrilor noştri. Oricum, cred că ne vom apropia de acest număr pentru că sunt mulţi dintre colegii noştri care au vechile carnete, de membru PD, pe care nu le-au preschimbat. De asemenea, încă nu am primit din partea reprezentanţilor COCA documentele privind începerea procesului de alegeri. Cred că vom primi un semn săptămâna aceasta". Din COCA de la Hunedoara fac partea Gheorghe Falcă (primarul Aradului), Mircea Hava (primarul municipiului Alba Iulia) şi Ioan Oltean (deputat). Pe de altă parte, surse din PD-L declară că la Hunedoara a fost înfiinţată COCA pentru că organizaţia a scos un rezultat slab la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană câştigând cu aproape 20 de procente în faţa lui Traian Băsescu. De altfel, filiala a şi fost pedepsită, PD-L cedând cu mare uşurinţă postul de prefect al judeţului în favoarea unui candidat susţinut de UDMR.


NICI RIDZI NU SE LASĂ
Alegerea Biroul Permanent Judeţean al PDL Hunedoara va avea loc la o dată din intervalul 25 iunie - 11 iulie. Atunci va fi ales preşedintele, cei doi prim - vicepreşedinţi, secretarul general, cei doi adjuncţi ai acestuia, 10 vicepreşedinţi şi 14 secretari executivi. Şi mandatele acestora vor fi tot pe patru ani. Alegerile din PDL vor fi mai tensionate ca niciodată. Pentru şefia organizaţiei judeţene se vor "bate" mai multe persoane. Sunt vehiculate numele deputaţilor Ioan Timiş, Viorel Arion şi Iosif Blaga, dar şi cele ale foştilor prefecţi Cristian Vladu şi Dorin Gligor, acesta din urmă ar putea candida doar dacă părăseşte postul de subprefect, pe care îl ocupă în prezent. De asemenea, nici Tiberiu Iacob Ridzi nu trebuie scos din ecuaţie. Acesta are încă şanse mari să rămână în fruntea PDL Hunedoara şi în urma alegerilor, chiar dacă el nu a trecut până acum prin testul votului conferinţei judeţene, fiind desemnat interimar în 2009 prin votul colegilor din Biroul Permanent Judeţean. Din nefericire pentru el, Ridzi nu este agreat de cel puţin unul dintre membrii COCA, Ioan Oltean, care a cerut BPN al PD-L înlocuirea liderului democrat - liberal din fruntea filialei de la Hunedoara.

×
Subiecte în articol: economic