x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colegii uninominale ● Dispută Boc – premier

Colegii uninominale ● Dispută Boc – premier

15 Iul 2008   •   00:00

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, nu vede unde este problema şi nici ce vrea liderul PD-L în chestiunea trasării colegiilor uninominale pentru alegerile legislative din toamnă.



Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, nu vede unde este problema şi nici ce vrea liderul PD-L în chestiunea trasării colegiilor uninominale pentru alegerile legislative din toamnă. "În Parlament este o comisie în care sînt reprezentate toate partidele, inclusiv partidul pe care-l reprezintă Boc, şi în această comisie se votează pe baza unei decizii majoritare. Acum, am să vă spun ceva: eu nu am fost la comisie, nu ştiu care e decizia majorităţii, care sînt contururile colegiilor, dar ştiu foarte bine că partidul lui Boc n-a avut nici un fel de tresărire după alegerile locale să facă diferite majorităţi cu PSD", a susţinut Tăriceanu. El a mai spus că nu vede vreo problemă în ceea ce priveşte deciziile Comisiei pentru Codul electoral. "Şi-acum stau şi vă întreb unde-i problema, ce vrea de fapt domnul Boc?", a adăugat Tăriceanu. Preşedintele PD-L, Emil Boc, a susţinut tot ieri că trasarea colegiilor uninominale reprezintă, în fapt, un troc politic între PSD şi PNL pentru "menţinerea în viaţă a dinozaurilor politici din cele două formaţiuni politice". El a afirmat că aceste colegii uninominale au fost trasate pe criterii care au în comun doar interesul candidaţilor PNL şi PSD.

Comisia parlamentară pentru elaborarea Codului electoral a decupat ieri colegiile uninominale din alte nouă judeţe (Argeş, Brăila, Călăraşi, Galaţi, Ialomiţa, Neamţ, Sălaj, Sibiu şi Vaslui). (M.I.A.)

×
Subiecte în articol: politic