x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Combaterea corupţiei din vămi, initiata de Blaga

Combaterea corupţiei din vămi, initiata de Blaga

11 Feb 2011   •   14:27
Combaterea corupţiei din vămi, initiata de Blaga
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National
151411-oltean2.jpgVicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că, din informaţiile sale, acţiunea din vămi a fost începută şi pregătită de Vasile Blaga, când acesta era la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, în primăvara anului trecut, transmite corespondentul Mediafax

"Cel ce a iniţiat-o şi a pregătit-o a fost Vasile Blaga, nu altcineva. Vasile Blaga a determinat şi pregătit această acţiune", a spus Oltean, într-o conferinţă de presă la Bistriţa.

El a adăugat că unul din obiectivele majore ale PDL a fost acela de a dezvolta un program amplu de combatere a corupţiei şi evaziunii fiscale. Totodată, liderul PDL a condamnat modul în care politicul, de-a lungul timpului, s-a implicat în actul de numire sau de susţinere a poliţiştilor sau a vameşilor şi a felului în care au fost colectate resurse financiare pentru diverse partide politice. "PSD se dovedeşte a fi pe deplin implicat şi preocupat de susţinerea actului de corupţie şi a evaziunii din vămile din România. Membri marcanţi ai acestei formaţiuni politice, cu profunde relaţii în conducerea la cel mai înalt nivel a acestei formaţiuni politice, au fost până acum identificaţi ca fiind în partaj direct la actul de evaziune şi corupţie în domeniile respective", a mai spus Oltean.

Referitor la acuzaţiile aduse unor membri PDL privind corupţia din vămi, Ioan Oltean a spus că „deocamdată sunt speculaţii legate de Falcă şi de Flutur. Noi vorbim de oameni care sunt urmăriţi penal, nu suspectăm pe fiul senatorului Matei sau pe nepotul senatorului Iorgovan sau pe şeful vămii care a fost candidat la Nădlac. Aceştia sunt oameni reţinuţi cu carnetul de partid în buzunar. Speculaţii putem face despre toţi. Când vor fi dovezi referitoare la cineva din PDL, asigur că voi vorbi în acelaşi mod şi cu aceeaşi intensitate".

Întrebat ce măsuri vor fi luate dacă se va dovedi că există şi membri PDL care sunt implicaţi în scandalul vămilor, Oltean a răspuns că cei vinovaţi vor răspunde în faţa legii."Dacă se va dovedi că membri ai PDL sunt implicaţi (în scandalul vămilor - n.r.) vor suporta rigorile legii. Dacă va trebui să fie reţinuţi vor fi reţinuţi, dacă va trebui să fie trimişi în judecată vor fi trimişi în judecată şi vor plăti pentru tot ceea ce au făcut încălcând legea", a spus Oltean.

×
Subiecte în articol: blaga oltean vami