x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia parlamentară în cazul Ridzi a început deliberările

Comisia parlamentară în cazul Ridzi a început deliberările

09 Iul 2009   •   00:00

Comisia de anchetă în cazul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a început deliberările în vederea întocmirii raportului cu care se va prezenta în plenul Camerei Deputaţilor. Membrii comisiei au trecut la deliberări după ce niciuna dintre firmele de consultanţă şi publicitate, invitate la audieri, nu au răspuns invitaţiei de a participa. Potrivit unor membri ai comisiei, în cazul în care reprezentanţii vreuneia din cele două firme vor veni totuşi la Parlament, deliberările vor fi suspendate.



Comisia parlamentară de anchetă urmează să dea joi un vot asupra raportului care urmează să fie prezentat în plenul Camerei Deputaţilor în ceea ce priveşte cazul Ridzi.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, afirma, miercuri seara, într-o emisiune televizată, că raportul Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea MTS va recomanda începerea urmăririi penale în cazul său, pentru delapidare şi abuz în serviciu.

Ridzi a susţinut că raportul comisiei a fost finalizat şi pus deja în discuţie miercuri dimineaţa, înainte de ultima sa audiere, fără a ţine cont de rezultatul auditului intern care se desfăşoară la Ministerul Tineretului şi Sportului. Ea a precizat că a primit o copie a documentului respectiv de la colegii săi din Partidul Democrat-Liberal, membri ai comisiei.

Ministrul Tineretului şi Sportului s-a declarat 'dezamăgită' de activitatea comisiei. 'Am crezut că această comisie chiar ne poate ajuta', a spus Ridzi, subliniind că a conlucrat cu comisia pe tot parcursul desfăşurării activităţii acesteia.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, deputatul liberal Alina Gorghiu, a afirmat, în scurta sa intervenţie în emisiune, că nu este vorba despre raportul final asupra cazului MTS, ci doar 'de un draft', cu un punctaj privind audierile care au avut loc.

Deputatul PNL a precizat că draftul respectiv a fost împărţit tuturor membrilor comisiei, inclusiv democrat-liberalilor, din 'eleganţă', însă nu ar fi trebuit, conform înţelegerilor anterioare, să fie făcut public. 'Ei (deputaţii PD-L - n.r.) nu au dat dovadă de aceeaşi eleganţă', a afirmat Gorghiu. Ea a explicat că, pe baza rezumatului audierilor, urmează 'să se facă o armonizare a punctelor de vedere' din comisie.

Agerpres

×
Subiecte în articol: politic