x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Ridzi: Cătălin Tolontan aduce probe

Comisia Ridzi: Cătălin Tolontan aduce probe

02 Iul 2009   •   00:00

Jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat, joi, la începutul audierii sale, la Comisia Ridzi, că aduce probe materiale care atestă că Guvernul a încălcat drepturile cetăţeanului şi a încălcat Legea audiovizualului contractând, recepţionând şi plătind ştiri şi reportaje la cinci televiziuni.



"Am probe materiale care atestă că, în opinia mea, acest Guvern încalcă drepturile cetăţeanului. Ceea ce vă pun la dipoziţie reprezintă documente publice, unele au fost puse la dispoziţie de MTS, care demonstrează că Guvernul României a contractat, a recepţionat şi a plătit ştiri şi reportaje la cinci televiziuni din România. Aceste ştiri şi reportaje au fost difuzate ca informaţii. Acest lucru încalcă Legea audiovizualului, care spune că oricărei autorităţi publice îi e interzisă ingerinţa în politica editorială", a susţinut Cătălin Tolontan.

El a menţionat, înainte de audiere, că, în calitate de jurnalist, nu le poate vorbi niciun moment deputaţilor despre sursele sale. Tolontan le-a prezentat deputaţilor prevederile contractului nr 13 din 22 aprilie 2009 semnat între MTS şi firma Artisan Counsulting, prin care se contractau reportaje de 30 de secunde la trei televiziuni - ProTv, Antena 3 şi Realitatea Tv. Jurnalistul a declarat ulterior, pentru MEDIAFAX, că în contract sunt menţionate Antena1, Antena3, ProTv, MTv şi Realitatea Tv.

×
Subiecte în articol: politic