x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisia Udrea: Boc să dispună ANRMAP să-şi modifice regulamentul şi să dea dosarele privind MT

Comisia Udrea: Boc să dispună ANRMAP să-şi modifice regulamentul şi să dea dosarele privind MT

12 Aug 2009   •   00:00

Comisia de anchetă în cazul ministrului Turismului cere premierului să dispună ANRMAP modificarea regulamentului acestei instituţii pentru ca membrii comisiei să poată primi "documentele din dosarul de supraveghere".



Orban a precizat că deputaţii din comisia de anchetă în cazul Udrea au stabilit, miercuri, conţinutul comunicării pe care o vor transmite premierului Emil Boc, după refuzul ANRMAP de a pune la dispoziţia comisiei dosarul de supraveghere a achiziţiilor publice din Ministerul Turismului.

"I-am solicitat domnului Boc să dispună către preşedintele ANRMAP modificarea regulamentului prin care a introdus acea prevedere prin care se interzice difuzarea documentelor din dosarul de supraveghere către alte instituţii decât către organele de anchetă şi decât către instanţele judecătoreşti şi, de asemenea, să dispună preşedintelui ANRMAP punerea la dispoziţie a documentelor solicitate de comisia de anchetă" a explicat Ludovic Orban.

Comisia parlamentară de anchetă a cerut, spătămâna trecută, ANRMAP să-i pună la dispoziţie dosarele de supraveghere de la Ministerul Turismului. ANRMAP a trimis comisiei o adresă prin care informează că ordinul privin regulamentul de funcţionare al autorităţii din 9 iulie 2009 prevede ca dosarele de supraveghere să fie puse doar la dispoziţia organelor judecătoreşti.
Mediafax

×