x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Comisiile parlamentare de sănătate: Patriciu Achimaş Cadariu - aviz favorabil

Comisiile parlamentare de sănătate: Patriciu Achimaş Cadariu - aviz favorabil

16 Noi 2015   •   21:03
Comisiile parlamentare de sănătate: Patriciu Achimaş Cadariu - aviz favorabil

Medicul Andrei Patriciu Achimaş Cadariu, propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a primit luni aviz favorabil, în urma audierii în comisiile parlamentare de specialitate, fiind înregistrate 25 de voturi ''pentru'' şi o abţinere.

"Pacientul a rămas în centrul preocupărilor mele. Mi-am desfăşurat activitatea într-un sistem de sănătate, nu într-un mod abstract", a declarat acesta, la audieri.

El le-a spus parlamentarilor din Comisiile reunite de sănătate că îşi doreşte ca activitatea sa să fie desfăşurată cu transparenţă şi colaborare.

"Nu cred în oameni providenţiali, nu sunt un om providenţial. Am un mandat definit în timp şi spaţiu", a afirmat Cadariu.

În opinia acestuia, este necesar a fi dezvoltat un program de educaţie pentru sănătate şi profilaxie. "Doar într-o echipă vom putea reuşi să parcurgem acest an cu succes", a arătat medicul.

Potrivit acestuia, campania de vaccinare nu merge fără educarea populaţiei, în care să fie implicate şi societatea civilă şi chiar Biserica.

Referindu-se la legea Sănătăţii, el a mai afirmat că trei paliere sunt foarte importante: medicina şcolară, cea comunitară şi malpraxisul. "Este nevoie de timp. În acest moment mă abţin de a da un termen, nu poate fi mai repede de a doua jumătate a anului viitor", a spus acesta.

Patriciu Achimaş Cadariu a susţinut remunerarea suplimentară a personalului medical implicat în îngrijirea răniţilor de la Colectiv.

După audieri, la întrebările jurnaliştilor, acesta a precizat că era la un spectacol de operă când a fost sunat de premierul desemnat, Dacian Cioloş, care i-a propus să preia această funcţie. "Eram la un spectacol de operă şi a trebuit să ies din sală", a spus medicul.

Întrebat dacă l-a surprins propunerea, Achimaş Cadariu a admis că a avut o discuţie în prealabil cu Cioloş.

Ceea ce l-a determinat să accepte propunerea a fost ''coeziunea naţională'' după tragedia din clubul Colectiv, a recunoscut el.

Referindu-se la programele începute de Nicolae Bănicioiu, Patriciu Achimaş Cadariu a arătat că acestea sunt bune şi vor continua "fără doar şi poate".

×