Fostul sef al Statului Major al Fortelor Terestre, deputatul PDL de Braila Eugen Badalan, condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare cu suspendare, si-a anuntat public reintoarcerea in partid si intentia de a candida pentru un nou mandat de parlamentar.
Anuntul a fost facut de Eugen Badalan marti seara, in cadrul sedintei consiliului de coordonare local municipal al PDL, in aplauzele colegilor democrat-liberali braileni.
'Profit de acest moment pentru a face un anunt: dupa cum stiti, pe parcursul anului 2011, din proprie vointa, m-am autosuspendat din PDL. Incepand de azi, aceasta autosuspendare inceteaza, redevin membru al PDL cu toate drepturile si obligatiile. Organizatia braileana, cu bunele si relele ei, este unul dintre produsele muncii mele si a celorlalti colegi ai mei. O sa candidez pentru un post la parlamentare, ca deputat in colegiul 2. Am vrut sa fac acest anunt ca sa nu mai existe dubii sau intrebari si pentru ca vreau sa inceteze statutul meu de invitat la viata organizatiei', a declarat Badalan.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, in luna iunie, recursul DNA si a mentinut pedepsele initiale in dosarul in care deputatul PDL Eugen Badalan, fost sef al Statului Major General, si general (r) Mihail Popescu au fost condamnati la patru ani de inchisoare cu suspendare.
Instanta a mentinut si condamnarile cu suspendare date altor patru fosti comandanti si sefi de structuri din cadrul Statului Major al Fortelor Terestre: Eugen Calcan, Toader Mandea, Simion Linca si Neculaie Otelea.
Pe langa decizia de condamnare, judecatorii au hotarat ca cei sase sa plateasca despagubiri totale de 4,6 milioane lei.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor savarsite de militari au dispus, pe 19 decembrie 2007, trimiterea in judecata a celor sase fosti comandanti si sefi de structuri din Statul Major al Fortelor Terestre pentru prejudicierea unitatii cu suma totala de 4.411.812 de lei, echivalentul a 1.260.517 de euro.
Cazul celor sase este legat de un contract incheiat de Fortele Terestre cu firma Tofan Grup, in anul 2000, magistratii sustinand ca Armata a oferit, astfel, echipament militar aflat inca in uz - cu titlul de deseuri metalice - firmei patronate de Gelu Tofan, in schimbul furnizarii de anvelope.
Potrivit procurorilor DNA, inculpatii si-au incalcat si depasit atributiile la negocierea, incheierea si derularea contractului de schimb semnat intre SMFT si SC Tofan Grup prin SC Tofan Steel SRL, care prevedea predarea de tehnica militara scoasa din functiune catre firmele private, la schimb cu anvelope, in valoare totala de 318.592 de dolari.
Procurorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale celor sase inculpati, pana la concurenta pagubei constatate.
Citește pe Antena3.ro