x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Condescu anunţă viitorul Guvern PDL-PSD

Condescu anunţă viitorul Guvern PDL-PSD

de Gabriela Mladin    |    06 Apr 2012   •   10:50
Condescu anunţă viitorul Guvern PDL-PSD

Liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu, si-a anuntat sindicalistii din subordine ca PDL va ramane in continuare la putere si dupa alegerile din acest an, guvernand alaturi de PSD. Condescu a avut o intalnire la Complexul Energetic Rovinari, in sala de sedinta, cu peste 20 de sindicalisti care i-au reprosat neseriozitatea oamenilor din PDL in privinta privatizarii Complexului Energetic Oltenia. I-au cerut, in acelasi timp, sa lase din brate democrat-liberalii intrucat nu s-au tinut de promisiuni. Mai multi lideri din USMO au declarat ca Marin Condescu le-a dat asigurari certe ca, din toamna, tot PDL va ramane la putere, guvernand Romania impreuna cu PSD.

Multi dintre cei prezenti, joi, in sala de sedinte a Complexului Energetic Rovinari, dar care au dorit sa nu fie citati, au explicat ce s-a intamplat. Timp de patru ore, adica de la ora 12.00 si pana la ora 16.00, Marin Condescu si liderii de sindicat au avut discutii contradictorii. Totul a plecat de la declaratia guvernantilor din 5 martie. Ei sustineau atunci ca noul Complex Energetic Oltenia va fi infiintat cat mai repede, iar pana la sfarsitul anului va fi si privatizat. Nemultumiti de o astfel de veste, liderii de sindicat au inceput sa fie din ce in ce mai nervosi. Marin Condescu a auzit de agitatia oamenilor de prin cariere si i-a cerut lui Tiberiu Trotea, directorul de la Complexul Rovinari, sa stranga oamenii in sala de sedinta ca sa-i lamureasca.

'Noi cu cine votam?'

Dupa ce s-au adunat, liderii i-au cerut lui Trotea sa plece, varsandu-si nervii pe Condescu. I-au reprosat acestuia ca reprezentantii PDL, pe care Condescu le-a cerut sa-i sustina, nu sunt oameni seriosi, ca au fost mintiti, ca nu mai stiu ce sa le spuna oamenilor, solicitandu-i sa lase pedelistii din brate. Pus sub presiune, Condescu le-a explicat ca le va 'dezvalui' o informatie stiuta de foarte putine persoane. 'De la toamna, PDL continua sa ramana la putere, intr-un Guvern impreuna cu PSD, indiferent de alegeri; stiu clar ca s-a batut palma', este prima declaratie care i-a socat pe sindicalisti.

O alta declaratie-soc a lui Condescu a fost aceea cu privire la iubirea sa pentru partid: 'Eu doar aparent am lasat impresia ca am influenta in PDL, cea mai mare influenta o am in PSD, asa ca nu trebuie sa-si faca nimeni griji', le-a dat asigurari Condescu, in sensul ca tot el va fi taticul in Gorj.

PSD: Guvernare fara PDL!

Reprezentantii PSD Gorj nu cred in declaratiile lui Marin Condescu si, mai mult, sustin ca acestea n-au niciun fundament. 'Cel mai important obiectiv al congresului extraordinar de sambata, 7 aprilie, este exact acesta, reconfirmarea obiectivului deja facut, ca dupa alegerile locale PSD sa nu colaboreze intr-o viitoare guvernare cu PDL', a sustinut purtatorul de cuvant al PSD Gorj, Ciprian Florescu.

Congres pentru schimbarea lui Condescu

Legat de privatizarea Complexului Energetic Oltenia, asa cum au anuntat guvernantii, sindicalistii din cadrul USMO cer intrunirea de urgenta in congres extraordinar si daca Marin Condescu nu va fi de acord cu cele solicitate, respectiv proteste impotriva celor de la PDL, vor cere schimbarea presedintelui Condescu: 'Am vorbit si cu alti lideri, respectiv Petre Bejinaru, Gabriel Balaceanu, Viorel Spataru, Gheorghe Peptan si sunt de acord ca de luni sa incepem procedurile apentru convocarea congresului', a declarat Gabriel Caldaruse, lider de sindicat din cadrul USMO.

×
Subiecte în articol: condescu pdl psd