x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Congresul PSD a validat, formal, candidatura Vioricăi Dăncilă. ALDE va da, astăzi, replica

Congresul PSD a validat, formal, candidatura Vioricăi Dăncilă. ALDE va da, astăzi, replica

de Ion Alexandru    |    26 Aug 2019   •   10:00
Congresul PSD a validat, formal, candidatura Vioricăi Dăncilă. ALDE va da, astăzi, replica

Partidul Social Democrat a validat, sâmbătă, în urma unui congres extraordinar, candidatura Vioricăi Dăncilă pentru cursa prezidențială, în prezența președintelui Partidului Socialist European (PES), Sergei Stanichev, dar și a 1.107 delegați. Cu acest prilej, președintele PSD a reiterate că nu va renunșa la această candidatură în vavoarea liderului ALDE, Călin Pipescu Tăriceanu.

“Categoric nu voi renunţa în favoarea domnului Tăriceanu. Întotdeauna sunt un om corect şi voi rămâne un om corect în faţa celor din PSD care mi-au dat un vot de încredere. Nu se va întâmpla acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă la finalul Congresului extraordinar al PSD. Dăncilă a precizat că nu intră în competiția electorală nici cu Klaus Iohannis, nici cu Dan Barna. “Ei nu sunt apropiaţi de oameni, nu iubesc oamenii, nu merg în rândul oamenilor. Domnul Dan Barna sădeşte ura în rândul oamenilor. Oamenii au nevoie de unitate. Adevăratul sondaj pentru noi este ziua votului. Adevărul îl vedem la vot. În 2014 domnul Victor Ponta avea 31%, Klaus Iohannis 15% şi rezultatul a fost invers”, a  subliniat Dăncilă.

Liderul PSD cere partidului o mobilizare exemplară pentru aceste alegeri. “Suntem mibilizați. Fiecare coleg își va asuma un număr de voturi. Avem discuții cu fiecare organizașie în parte, cu rezultatul pe care fiecare organizație vrea să-l obțină. Cred că fiecare coleg va putea arăta la aceste trei alegeri de ce credibilitate se bucură în comunitatea în care este primar sau acolo unde nu este primar dar vrea să candideze din partea PSD”, a conchis premierul.

Astăzi, ALDE urmează să decidă dacă va bate în cuie o alianșă politică cu partidul lui Victor Ponta. În cazul în care decizia va fi luată în acest sens, Coaliția de guvernare se află, practic, în disoluție.

 

 

 

×