x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Conservatorii cer extinderea programului "Rabla"

Conservatorii cer extinderea programului "Rabla"

09 Iul 2009   •   00:00

Conservatorii consideră că una dintre măsurile anticriză cu efecte imediate în economia ţării ar fi şi extinderea Programului "Rabla", a anunţat, joi, la Galaţi, purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator(PC), deputatul Bogdan Ciucă.



Parlamentarul susţine ideea ca în acest program să poată intra şi firmele, dar şi agricultorii: "Sunt instituţii întregi care au uriaşe parcuri auto pe butuci. În aceaşi timp încearcă să îşi reînnoiască parcul auto fără să beneficieze de măsurile programului ,,Rabla". Acest program trebuie să fie extins la persoanele juridice, nu numai cu privire la instituţii, ci la orice societate comercială. Asta înseamnă dezvoltarea industriei. Pe lângă acest aspect este şi factorul ecologic pentru că vom scoate de pe piaţă acele epave de autoturisme care nu mai funcţionează sau acele autoturisme care poluează în mod excesiv".

În ceea ce priveşte, extinderea programului şi pentru agricultori, Bogdan Ciucă a spus că acest lucru este necesar având în vedere faptul că aceştia deţin prea puţine utilaje agricole. "Programul trebuie să se extindă şi către maşinile agricole. Avem nevoie de tractoare, de instalaţii de irigat, de maşini agricole. Extinderea programului şi la acest tip de utilaje ar fi o măsură benefică din perspectiva agricultorului care chiar are nevoie să îşi are pământul", a mai spus Ciucă, citat de Agerpres.

În plus, ca o măsură de sprijin pentru agricultori, conservatorii sunt de părere că aceştia ar trebui să beneficieze de cea mai ieftină energie, respectiv cea hidroelectrică.

"Dacă folosim o instalaţie de irigare, folosim şi curent electric. Acesta trebuie plătit, iar agricultorii nu au bani decât atunci când culeg. Nu atunci când realizează lucrările. Cea mai ieftină energie este cea hidro şi atunci ne-am gândit ca aceia care folosesc energia pentru irigare să folosească energia hidro ca să plătească la un preţ mai mic, şi nu de la un coş energetic comun", a afirmat Ciucă.

×
Subiecte în articol: politic